top of page

Top hockey transfer news !
Gantoise is verheugd de komst aan te kondigen van Alexander Hendrickx vanaf volgend seizoen. Hendrickx, momenteel actief bij regerend landskampioen Pinoké in de Nederlandse Eredivisie, brengt een schat aan talent en ervaring naar Gantoise. Gantoise is de huidige landskampioen bij zowel de Heren als de Dames en de komst van Hendrickx past in de uitbouw van het topsportbeleid van de club.


Als sleutelspeler voor de Belgische Nationale ploeg Red Lions heeft Hendrickx zijn uitzonderlijke vaardigheden en leiderschap op internationaal niveau reeds bewezen, waarbij hij een cruciale rol speelde in het succes van België in het hockey. Zo kroonde Hendrickx zich tot topscorer tijdens de Olympische Spelen in 2020. "


We zijn bijzonder fier Alexander te verwelkomen bij Gantoise," zegt Olivier De Vos, manager Top Hockey bij Gantoise. “Dit bewijst dat onze club en bij uitbreiding de Belgische competitie tot de Top van Europa behoort. Zijn toevoeging aan ons team versterkt verder onze toewijding aan excellentie en onze ambitie om op het hoogste niveau te concurreren voor de prijzen.


"Met zijn standvastige verdediging, krachtige sleeppushes en strategisch inzicht op het veld staat Hendrickx klaar om een onmiddellijke impact te maken bij Gantoise. 


"Ik kijk ernaar uit om dit nieuwe hoofdstuk te beginnen bij Gantoise," zei Hendrickx. "Ik ben dankbaar voor de kans om bij te dragen aan het succes van deze Belgische club en om mijn passie voor de sport op het hoogste niveau voort te zetten. Ik kijk ernaar uit om Gantoise te vertegenwoordigen en waardevolle bijdragen te leveren, zowel op als buiten het veld."


De komst van Alexander Hendrickx onderstreept de ambitie van Gantoise om een kampioenschapswaardig team op te bouwen en hun positie als huidig titelverdediger in het Belgische hockey te versterken. Als speler van Gantoise vindt Hendrickx een aantal Red Lions terug, met name Antoine Kina, Guillaume Hellin, Emile Esquelin en Roman Duvekot. Een ploeg met een sterk evenwicht tussen jeugd en ervaring, iets waar trainer Pascal Kina de afgelopen 8 jaar gestaag aan bouwde.Palmares A. Hendrickx: 


- Goud Olympische Spelen Tokyo 2020

- Zilver Olympische Spelen Rio 2016- Wereldkampioen in 2018- Europees kampioen in 2019- Landskampioen België 2016, 2017, 2018 (Dragons) en 2023 (Pinoké)

- Topschutter Hoofdklasse Nederland 2021, 2022

Comments


bottom of page